- PROJECT NAME
- Grill and Craft beer CRAFT MEAT
- BEER
- BRANDING
- ILLUST
- SIGN
- WEB
Grill and Craft beer CRAFT MEAT 芝浦ホルモンのアイデンティティを継承し、新たな文化を築き上げるCRAFT MEAT
田町駅 徒歩5分のところにオープンしたお肉とクラフトビールのお店「CRAFT MEAT」のブランディングを担当しました。
「CRAFT MEAT」は系列の3店舗目となり、先にオープンしている2店舗は
昭和二十九年から営業している芝浦ホルモン最後のお店「焼肉はるみ」の純血後継店です。
芝浦ホルモンブランドを確実に継承してはいる同店の新たなチャレンジとしてホルモンではなく、
牛・豚・鳥・羊肉をメインとしたメニュー展開となっており、
クラフトビールとのペアリングをより楽しむことができます。
制作にあたっては、店名開発からはじまり、ロゴ制作、名刺やコースターに加えて店舗サインや店内壁面グラフィックにいたるまで、「CRAFT MEAT」を印象づけるすべての要素をデザインしました。
また、併せてクラフトビールの取り扱いに伴いビアサービングシステムを導入。
nide Inc. Beer & Food Divisionよりクラフトビール専任講師を派遣しビアシステム講習を実施しました。
10日間のカリキュラムを作成し、オープンまでのOJTを含めた講義や実務を担当スタッフに丁寧に講習することで
クラフトビールをお客様に提供する上での基本スキルを身につけてもらうことに成功しました。
Grill and Craft beer CRAFT MEAT Craft Meat takes the concept introduced with Shibaura offal and runs with it to create a new culture
We were charged with handling the branding for a newly opened meat and craft beer restaurant five minutes' walk from Tamachi Station, Craft Meat.
The new restaurant is the third in the Craft Meat group. The remaining two restaurants are the direct successors of Shibaura offal restaurant Yakiniku Harumi, which was established in 1954.
The restaurant group, which has faithfully followed in the tradition of Shibaura offal, took on a new challenge with the opening of this restaurant, developing a menu focused not on offal, but beef, pork, chicken, and lamb. The dishes can be enjoyed paired with a range of craft beers.
We were charged with creating all of the elements that would reflect the Craft Meat brand image—first coming up with a name for the new restaurant, as well as creating a logo, business cards and coasters, signs and graphics for the walls.
The restaurant also introduced a new beer serving system for use with its range of craft beers.
A craft beer expert was brought in by nide Inc. Beer & Food Division to explain how to operate the system.
With a 10-day curriculum leading up to opening day, consisting of both lectures—of which on-the-job training was an important part—and practice, staff were taught the basic skills required to serve craft beer to customers.
- CLIENT
- K.O.PROJECT.,Ltd
- NIDE CREDIT
- OSAMU IIJIMA : Creative Direction,Art Direction,Planning
ELDAD BRIBROM : Craft Beer Management Lecturer
Laff International Ltd. : Interior Design,Beer System Planning,Construction